Senki nem élte túl a tibeti földcsuszamlást

Egy aranytermelő cég 83 dolgozóját temette be kétmillió köbméter sár, szikla és hordalék péntek reggel.

Nincs túlélője a péntek reggel Tibetben történt fölcsuszamlásnak, a helyi hatóságok közlése szerint 83 ember halt meg. A földcsuszamlás egy bányászati területen történt, Lhásza térségében, 4600 méteres tengerszint feletti magasságban. Csaknem kétmillió köbméternyi sár, szikla és hordalék zúdult a területre három kilométer hosszan, és betemette egy aranytermelő vállalat 83 dolgozóját.

A helyi hatóságok szombaton, 28 órával a tragédia után közölték, hogy senkit sem sikerült élve kimenteni, pedig nagy erőkkel vonultak az áldozatok felkutatására. Folytatják ugyan a keresést, de aligha találnak már túlélőket. A mentésben több mint ezren vesznek részt, köztük rendőrök, tűzoltók és egészségügyi dolgozók. Körülbelül 200 nagy teherautó és munkagép van a helyszínen, 15 mentőkutya és ugyanennyi életjelkereső detektor segíti az esetleges túlélők felderítését, a kutatást.

A kutatást több kisebb fölcsuszamlás nehezítette, s gondok okoz, hogy a mentésben résztvevők légzési problémákkal küszködnek a nagy tengerszint feletti magasság miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.