Senki nem élte túl a zuhanást az Air Algerie repülőgépén

Egyetlen túlélője sincs az Air Algerie AH5017-es járatának, amely csütörtökön zuhant le Maliban.
Mind a 116 utas életét vesztette – jelentette be ma Francois Hollande francia elnök, hozzátéve, hogy az egyik fekete dobozt már sikerült megtalálnia a francia csapatoknak Mali és Burkina Faso határának közelében, írja a CNN.

A Burkina Fasó-i hadsereg tábornoka ma reggel úgy nyilatkozott, hogy csupán „emberi maradványok és a roncs kigyulladt darabjai hevertek" a katasztrófa helyszínén.

Az utasszállító – amely 2007 és 2009 között a Real Madrid FC hivatalos repülőgépe volt – csütörtökön zuhant le, miután a légi irányítás elvesztette a kapcsolatot a géppel. A pilóta az utolsó pillanatokban komoly homokviharra panaszkodott, és kérte, hogy Niger felé kerülhessen. A repülőgép 50 perccel a felszállás után zuhant le.

Az Air Algerie gépén 51 francia állampolgár utazott, a járat Ougadougou-ból Algírba tartott. A francia RTL rádióállomásnak nyilatkozó Bernard Cazeneuve belügyminiszter azt mondta, a repülőgép a becsapódás pillanatában azonnal megsemmisült.

„Úgy véljük, hogy a repülőgép az időjáráshoz köthető okok miatt zuhant le, bár ezen a ponton nem zárunk ki semmit" – idézi a belügyminiszter szavait a BBC.

A repülőgépet az algériai légitársaság üzemeltette, de a magánkézben lévő spanyol Swiftair tulajdonaként, amelynek közleménye szerint a fedélzeten hatfős spanyol személyzet utazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.