Brüsszeli terror: Alig tudta kihozni a gyereket az óvodából

Mindenkinek azt javasolják, hogy maradjon otthon, vagy a munkahelyén – számolt be egy Brüsszelben tartózkodó magyar.

A közintézményekből szigorúbb biztonsági intézkedések mellett engedik ki, illetve be az embereket. E-mailben és sms-ben értesítenek mindenkit, hogy aki még nem indult el otthonról, az már ne is tegye, viszont aki beért a munkahelyére, vagy az iskolába, most már ne menjen haza.

Az iskolákban és óvodákban a már ott lévő gyerekek szüleit arra kérték, hogy ne menjenek értük. Egy, a városban tartózkodó magyar nőnek szinte meg kellett verekednie, hogy sikerüljön kihozni a lányát az óvodából, mivel nem akarták beengedni.

Az Európai Bizottság egyik munkatársa arról számolt be, hogy a bizottság külvárosban található épületében szinte átlagos munkanap van. A hivatalos e-mailekből értesültek, hogy szigorították a biztonsági előírásokat. Ezek értelmében nem lehet vendéget fogadni, csak a belépőkártyával közlekedhetnek, a garázs ajtaját leeresztették, oda csak a dolgozók hajthatnak be. Ezenkívül töröltek minden meetinget és olyan programot, ami miatt el kellene hagyni az épületet.

Ettől eltekintve nincs pánikhangulat, békésen telik a munkanap. A helyszínen tartózkodó szemtanú szerint a városnak ebben a részében főleg irodák találhatóak, így nem számít szokatlannak, hogy néptelenek az utcák.

A beszámoló szerint azok, akik nem a belvárosban élnek, nem sokat érzékelnek a történtekből, az aggódó hozzátartozók és barátok megkeresésein kívül. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér