Schwarzenberg újra pártelnök lett

A volt kormánypárt, a TOP 09 elnöki tisztségében megerősített hetvenhat éves cseh politikus harcba hívta a demokratikus erőket az oligarchák és egy hatalmát kiterjeszteni akaró, egyeduralkodásra törő személy ellen.

Ismét pártelnökké választották a 76 éves Karel Schwarzenberget A TOP 09 volt kormánypárt tisztújító közgyűlésén ismét Karel Schwarzenberget választották elnökké, Miroslav Kalousek volt pénzügyminisztert pedig első alelnökké. A tisztségében megerősített, hetvenhat éves vezető beszédében harcba hívta a demokratikus erőket az oligarchák és a hatalmát kiterjeszteni akaró, egyeduralkodásra törő személy ellen.

Az előbbi esetben főleg a miniszterelnök-helyettesi posztra készülő Andrej Babis milliárdosra, az utóbbiban pedig egyértelműen a félelnöki rendszer bevezetésén ügyködő Milos Zeman államfőre célzott. – Életem során sok populistát, demagógot láttam, s mindannyian aránylag gyorsan a történelem szemétdombjára kerültek, miként a nagyszájú igérgetők is. Nálunk sem lesz ez másként. Addig pedig ellenzéki pártként az alkotmányosság és a liberális demokrácia szilárd őrei leszünk – hangoztatta Karel Schwarzenberg.

Schwarzenberg arcképe egy januári prágai politikai nagygyűlésen. A populisták szerinte most is a történelem szemétdombján végzik majd
A woman wears a bow-tie and a pin with an image of presidential candidate Karel Schwarzenberg as about 200 of his supporters gathered in central Prague January 24, 2013, to participate in a march supporting Schwarzenberg. Each participant had to have a bow-tie and a pipe, items Schwarzenberg is famous for having. Czech Republic faces the country's first ever direct presidential election on Friday and Saturday. REUTERS/Petr Josek (CZECH REPUBLIC - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.