Schumacher lefilmezte a saját balesetét

A hétszeres Forma–1 világbajnok fejkamerája be volt kapcsolva a baleset idején. A filmet a család a nyomozóhatóságok rendelkezésére bocsátotta.

Michael Schumacher lefilmezte saját balesetét - írta az AFP-re hivatkozva a  Spiegel Online. A hétszeres Forma–1 világbajnok fejkamerája be volt kapcsolva, amikor a baleset bekövetkezett, és a filmet a család a nyomozóhatóságok rendelkezésére bocsátotta. Így választ lehet adni arra a kérdésre, hogy valóban mennyire ment gyorsan a sportoló és milyenek voltak a látási viszonyok. Egy másik síelő – egy 35 éves esseni légikísérő – már jelentkezett a Spiegelnél, hogy az okostelefonjával ő is megörökítette a balesetet. Ez a másik síelő éppen a barátnőjét filmezte, amikor elsuhant a háttérben Schumacher alakja. A felvétel tanúsága szerint az világbajnok autóversenyző nem siklott túlságosan gyorsan, maximum 20 kilométer per óra lehetett a sebessége.

Időközben Schumacher felesége, Corinna is a sajtóhoz fordult, és arra kérte a grenoble-i kórházban táborozó újságírókat, hogy elégedjenek meg a közleményekkel, hagyják békén a családot és hagyják dolgozni az orvosokat. Egyelőre senki sem erősítette meg, de nem is cáfolta, amiről a német RTL beszámolt, hogy Schumacher állapota stabilizálódott volna. A nyomozó hatóságok holnap tartanak majd sajtótájékoztatót a vizsgálat állásáról.

Egy francia ügyvéd egyébként megvádolta a baleset helyszínét jelentő méribeli sípálya karbantartóját, hogy nem végezte rendesen a feladatát. Szerinte a pálya állapota is bőven hagyott kívánnivalót maga után, és a jelzések kihelyezése sem volt mindenütt rendben. A német Bild szerint a karbantartó maga is számít jogi lépésekre, ezért már szólt az ügyvédeinek, van viszont, aki védi őt. llyen a kétszeres német lesikló olimpiai bajnok, Markus Wasmeier, aki szerint mindenütt előfordulhatnak sziklák, és aki elhagyja a kijelölt pályát, az jobb, ha erre felkészül – írja a Die Welt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.