Schumacher már nincs kómában

A december óta kómában fekvő sportoló állapotáról családja adott ki közleményt, miszerint Schumachert hazavitték, és már nincs kómában, írja a BBC.
Schumacher 2001-ben, a Hungaroringen.
STR / Reuters

A közlemény szerint a 45 éves sportoló rehabilitációs kezelését meg nem nevezett helyszínen folytatják, ám a kómából való felébredés részleteiről nem adtak tájékoztatást. A család továbbá megköszönte a rajongók támogatását: "biztosak vagyunk benne, hogy ez is segített neki", írták, majd kifejezték hálájukat a grenoble-i kórház orvoscsapatának is, amely "kitűnő munkát végzett".

Néhány napja már sejteni lehetett, hogy változás állt be az állapotában, ugyanis a német Bunte felröppentette a hírt, hogy a fél éve mesterséges kómában tartott sportolót az intenzívről a rehabilitációs osztályra szállították. A hírt azonban nem erősítette meg sem a sportoló szóvivője, sem az állapotáról gyakran felvilágosítást adó menedzsere, sem pedig a családja.

Schumacher tavaly december 29-én szenvedett balesetet. A dél-franciaországi Meribel síparadicsomában indult neki síelni az egyik fiával. Egy vörös jelzésű, közepesen nehéz pályáról akart átsiklani egy könnyűre (kék jelzésűre), amikor a két pályát összekötő részen elesett és a fejével nekicsapódott egy sziklának. A fia hívta a hegyi mentőket.

Mivel Schumacher láthatóan sokkot kapott, bekísérték a közeli Moutiers kórházába. Itt zavartan viselkedett, nem tudott válaszolni a neki feltett kérdésekre. Később az eszméletét is elveszítette. Már így szállították át a grenoble-i kórházba, ahol kétszer is meg kellett műteni, eltávolítandó a hematómákat.

Az orvosok eddig is csak nagyon óvatosan mertek nyilatkozni a jövőről, mondván, ha sikerül is felébrednie a kómából, kétséges, hogy felépül-e.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.