Martin Schulz: Ilyet nem mondtam

Az EP elnöke örülne, hogy akik a rosszul idézett listázós kijelentése miatt megtámadták, ugyanolyan hévvel támadnák meg azt, aki valóban listázásról beszélt.

Annyiban hibáztam, hogy a Jobbik párt elnökének tituláltam azt a kijelentést, hogy a zsidó képviselőket és kormánytagokat össze kéne írni Magyarországon, miközben azt a párt frakcióvezető-helyettese tette - mondta lapunk kérdésére Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke az EU-csúcs közben tartott sajtótájékoztatóján, akit a múlt héten idézett a belga Metro újság, miszerint „Magyarországon össze akarják írni a zsidókat”.

Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök beszélget az Európai Unió kétnapos csúcsértekezletének kezdetén Brüsszelben
Brüsszel, 2013. március 14. A Miniszterelnökség által közreadott képen Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (j) beszélget az Európai Unió kétnapos csúcsértekezletének kezdetén Brüsszelben 2013. március 14-én. MTI Fotó: Miniszterelnökség/Burger Barna

Schulz közölte, ilyet nem mondott, és a belga Metro szerdán helyreigazítást közölt a rossz idézet miatt. Mint emlékezetes, pénteken a Fidesz EP-delegációja közleményt adott ki, amelyben példátlan rágalomnak nevezte a Schulznak tulajdonított kijelentését.

Schulz válaszában hozzátette: - Őszintén szólva örülnék, ha azok, akik emiatt a félreidézett mondat miatt megtámadtak, ugyanolyan hévvel támadnák meg azt, aki valóban listázásról beszélt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.