Schneier rabbi a választásokat is szóba hozta

Csütörtök este adták át Arthur Schneier osztrák születésű amerikai rabbinak a Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést Magyarország New York-i főkonzulátusán.

Sólyom László köztársasági elnök, a Lelkiismeret Felhívás Alapítvány elnökének 80. születésnapja alkalmából adományozta az elismerést - közölte a diplomáciai képviselet. Polgár Viktor főkonzul, lapunknak előzetesen elküldött beszédében méltatja a holokausztot Budapesten túlélt rabbi életúját, és Magyarország "igaz barátjának" nevezi Schneiert.

Előzetes válaszában a manhattani Park East zsinagóga vezető rabbija a vasárnapi választásokra is kitér. - Minden magyarhoz fordulok, hogy szavazatát azokra adja, akik Kossuth Lajos és Petőfi szellemében hisznek a szabadság megőrzésében, támogatják az emberi jogokat, a toleranciát és a demokratikus intézmények további építését. A hazafiasságnak álcázott előítélet, intolerancia, antiszemitizmus és idegengyűlölet sajnos még mindig a demagógok eszköztárában szerepel. A magyar nép remélhetőleg elutasítja azokat, akik lázítani akarnak - fogalmaz.

Polgár emlékeztetett, hogy Schneier rabbi tagja volt annak az amerikai küldöttségnek, amely visszajuttatta a Szent Koronát 1978-ban Magyarországra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.