Kénsavat szállító vonat siklott ki

Egy 26 vagonból álló, 200 ezer liter savat szállító tehervonat szenvedett balesetet Ausztráliában, a helyszínt lezárták.

A szerencsétlenség 20 kilométerre Julia Creektől, Queensland északnyugati részén történt vasárnap reggel – írja a BBC.

A vonat személyzetének három tagja könnyebben megsérült. A balesetet vészhelyzetnek nyilvánították, és a helyszín 2 kilométeres körzetében lezárták a környéket.

A savszivárgás mértékét egyelőre nem sikerült kideríteni a queenslandi rendőrség tájékoztatása szerint. "Figyelembe kell venni, hogy a terület elhagyatott, az időjárásnak erősen kitett, és a megközelítése nagyon problémás. Jelen pillanatban ezekkel kell szembenéznie a mentést végzőknek" – vázolta a helyzetet Trevor Kidd felügyelő.

Hozzátette, hogy az a tény, hogy a baleset egy ilyen elhagyatott helyen történt, reményeik szerint csökkenti az okozott kár mértékét, hiszen nincs a közelben fontosabb vízfolyás vagy létesítmény.

A térségben árvíz is pusztít, ami tovább nehezíti a helyszín megközelítését. A járatot üzemeltető queenslandi vasúttársaság szóvivője azt nyilatkozta, hogy az áradások a saját személyzetüknek is lehetetlenné teszik a térségbe jutást. 

Azt egyelőre nem tudni, mitől siklott ki a vonat. A rakományát képező kénsav erősen maró hatású, ami a bőrrel érintkezve komoly égési sérüléseket okoz. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.