Sárlavina ölt meg négy embert Olaszországban

A hatalmas esőzés hidakat rombolt le és sarat zúdított Szicíliára és Olaszország déli részére. A közlekedés életveszélyessé vált, a házakat szinte betemette a sár.

Legkevesebb négyen meghaltak kedd este a szicíliai Messina közelében, az Olaszország déli részét sújtó heves viharok következtében – írja az MTI.

A heves esőzések miatt leszakadt híd látható a szicíliai Barcellona Pozzo di Gotto közelében, 2011. november 22-én. Szicília északkeleti részén és Calabriában a szakadatlan esőzések miatt sárlavinák öntötték el az utcákat
Barcellona Pozzo di Gotto, 2011. november 23. A heves esőzések miatt leszakadt híd látható a szicíliai Barcellona Pozzo di Gotto közelében, 2011. november 22-én. Szicília északkeleti részén és Calabriában a szakadatlan esőzések miatt sárlavinák öntötték el lakóházak alagsorát, utak váltak járhatatlanná, hidak szakadtak le, járművek merültek el az utcákon hömpölygő vízben. Az ítéletidőben legkevesebb négyen életüket vesztették. (MTI/EPA/Franco Lannino)

A szakadatlan esőzések nyomán sárlavina döntött romba több lakóházat a Messina melletti Saponara faluban. A hatóságok tudomása szerint a sárlavina következtében egy 10 éves kisfiú, egy 24 éves nő, valamint egy 55 esztendős férfi és 25 éves fia vesztette életét. A mentők szerda reggel megtalálták a kisfiú holttestét, s folytatják a kutatást a további áldozatok után. A saponarai mentési munkákban több mint száz katona is részt vesz.

Az ítéletidőben utak váltak járhatatlanná, hidak szakadtak le, járművek merültek el az utcákon hömpölygő vízben az olaszországi sziget északkeleti csúcsán. A Messinából adott televíziós beszámolók sárfolyammá vált utcákat, s a sárral majdnem a tetejükig betemetett autókat mutattak.

Az olasz csizma déli részén lévő Calabria régióra is irdatlan mennyiségű csapadék hullott. A régió székhelye, Catanzaro közelében kisiklott egy vonatszerelvény, mert a víz alámosta a sínpárt. A vonat mintegy húsz utasa zúzódásokat szenvedett, sérüléseiket a helyszínen látták el a mentők. Calabria egyik részén a víz mintegy ötven családot elzárt a külvilágtól. A közlekedés életveszélyes, az ítéletidő miatt pedig leálltak azok a hajójáratok is, amelyek a Szicíliától északra található, turisták által kedvelt Lipari-szigeteket kötik össze a külvilággal.
   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.