Sarkozy után Hollande nőügye a címlapokon

Pert fontolgat a francia elnök a Closer című bulvármagazin ellen, mert az leleplezte, hogy állítólag viszonya van Julie Gayet színésznővel.

Francois Hollande erről egy munkatársán keresztül számolt be pénteken az AFP hírügynökségnek, nehezményezve, hogy a folyóirat „megsértette a magánélethez fűződő jogát, amely őt minden más állampolgárhoz hasonlóan megilleti”.

Julie Gayet
Actress Julie Gayet arrives for the screening of "Robin Hood" by director Ridley Scott and for the opening ceremony of the 63rd Cannes Film Festival May 12, 2010. Nineteen films compete for the prestigious Palme d'Or which will be awarded on May 23. REUTERS/Jean-Paul Pelissier (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT)

A munkatárs által felolvasott közleményben Hollande közölte: gondolkodik azon, hogy milyen lépést, akár jogit tegyen a lap ellen. Kiemelte, hogy magánszemélyként, és nem mint államfő nyilatkozik.

A Closer a pénteken megjelenő számában egy hétoldalas, fényképekkel illusztrált összeállításban számol be arról, hogy az 59 éves Hollande-nak „viszonya van” a 41 éves Julie Gayet-val. A magazin internetes kiadásában jelentette be nem sokkal csütörtök 23 óra után, hogy másnap a nyomtatott számban megjelenik ez az összeállítás. A nyomtatott szám címlapján az államfő arcképe alá az van írva: „Francois Hollande és Julie Gayet – az elnök titkos szerelme”.

„Újév napja környékén az államfő bukósisakkal a fején robogóra pattan, és elmegy találkozni a színésznővel abba a lakásba, ahol már több éjszakát töltött. Meglepő képek, amelyek az elnök személyi biztonságának kérdését is felvetik. Az államfőt egyetlen testőr kíséri, aki ezáltal tud a színésznővel való találkozóiról, sőt ő visz nekik croissant-t!” – írta a Closer.

Hivatalosan az elnöknek élettársa van, Valérie Trierweiler újságíró. Hollande őt megelőzően Ségolene Royallal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltjével élt együtt viszonylag hosszú ideig, és vele négy közös gyerekük van.

Hollande és Gayet állítólagos viszonyáról már korábban is voltak híresztelések az interneten, a színésznő tavaly márciusban feljelentést tett az ügyben, kérve, hogy azonosítsák a híresztelések terjesztőit. A színésznő 2012-ben, az elnökválasztás előtt szerepelt Hollande egyik kampányfilmjében, és ebben szerénynek és olyan kiváló embernek jellemezte Hollande-ot, akire „igazán érdemes odafigyelni”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.