Sarkozy keze helyett a vállát rázták meg

Vállon ragadta és maga felé rángatta egy 32 éves férfi a francia elnököt, amikor Sarkozy épp a helyiekkel találkozott egy kézfogás erejéig Brax városában.

Egy 32 éves helyi lakos inzultálta tegnap Nicolas Sarkozy francia elnököt Brax városában. Az államfő egy rendezvény után éppen kezet rázott a helyiekkel, amikor a biztonsági rácsok mögül kinyúló férfi vállon ragadta és maga felé rángatta az egyensúlyát vesztő politikust. A biztonsági szolgálat emberei azonnal a földre teperték a támadót, majd pedig elszállították az illetőt. A támadásért elvben akár 3 évi szabadságvesztésre ítélhetik a férfit, akinek motívumai egyelőre nem ismeretesek. Az elnök nem tesz feljelentést támadója ellen, az Elysée pedig semmilyen módon  nem kíván beleavatkozni az ügybe.
Hivatali ideje alatt ez volt a harmadik köztéri inzultus, amely Nicolas Sarkozyt érte. Korábban egy alkalommal az elnöki konvoj útját zavarták meg, 2008-ban pedig a párizsi mezőgazdasági szalonra érkező államfőt szidalmazta egy férfi. Utóbbi esetben az elnök maga is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal riposztozott. (Munkatársunktól)

Képkockák Sarkozy lerántásáról.
A combination of still images taken from video shows a scuffle while French President Nicolas Sarkozy was talking to supporters and shaking hands near the southern city of Toulouse June 30, 2011. Sarkozy was involved in a scuffle during a handshake tour on Thursday when a man grabbed him by the shoulder and tried to pull him over a crowd barrier. Sarkozy, attending a meeting of mayors near the southern city of Toulouse, was moving down a line of residents and shaking hands when an unidentified man seized the fabric of his suit at the shoulder and yanked him aggressively. Last frame shows Sarkozy carrying on shaking hands. REUTERS/France TV/Pool via Reuters TV (FRANCE - Tags: POLITICS) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. FRANCE OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FRANCE
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.