Sarah Palin nem száll be

Sarah Palin volt alaszkai kormányzó szerdán bejelentette, hogy nem kíván versenybe szállni azért, hogy a 2012-es amerikai elnökválasztásra megpróbálja elnyerni a republikánus párt hivatalos jelöltségét.

„Sok imádkozás és komoly megfontolás után úgy döntöttem, hogy nem törekszem a republikánus párt 2012-es jelölésére az Egyesült Államok elnöki posztjára" - jelentette ki Palin Mark Levin konzervatív műsorvető rádiós showműsorában. - „A jó úton járhatok anélkül is, hogy jelölt lennék"

A politikus asszonynak a versenytől való távolmaradásáról hozott döntése több hónapos esélylatolgatásnak vetett véget. Elemzők szerint nem várható, hogy jelentősebb republikánus politikus kihívást intézzen a párt eddigi hivatalos elnökaspiránsainak, így 2012-es politikai küzdelem egyetlen női részvevője Michele Bachman marad.

Sarah Palin, aki 2008-as választáson az ismeretlenségből John McCain alelnök-jelöltjeként robbant be az országos köztudatba, az akkori választás elvesztése után önálló szerepre tört. A önmagát „grizzlymamaként" aposztrofáló politikus a rendkívüli médiafigyelem ellenére támogatottságban a közvélemény kutatások szerint meg sem közelítette a republikánus elnökaspiránsok mezőnyét vezető Mitt Romneyét, Rick Perryét vagy Herman Cainét.

Palin egy, a támogatóinak írt levelében rámutatott, hogy számára a család az első, de ugyanakkor büszkén hangsúlyozta, hogy a tavalyi, félidős kongresszusi választások során az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom több tagjának győzelmét is elősegítette, s reményét fejezte ki, hogy hasonlóképpen szándékozik segíteni pártja választási erőfeszítéseit a kormányzóságtól kezdve a kongresszusi mandátumokon át az elnökségig.

Sarah Palin a 2008-as kampányban
U.S. Republican vice-presidential nominee Alaska Governor Sarah Palin speaks at a campaign rally with U.S. Republican presidential nominee Senator John McCain (R-AZ) in Green, Ohio October 22, 2008. REUTERS/Brian Snyder (UNITED STATES) US PRESIDENTIAL ELECTION CAMPAIGN 2008 (USA)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.