Leleplezés Sarah Palinről? Félrelépés, fű, csipetnyi rasszizmussal

Akad, aki még Sarah Palinnél, az amerikai jobboldal elfuserált, 2008-as alelnökjelöltjénél is jobban érti a média, a nyilvánosság logikáját.

Mégpedig újsütetű életrajzírója, Joe McGinniss, aki a médiacilinderből frissen előrángatott kötetével, a Haramia: az igazi Sarah Palin nyomában-nal sikerrel kavarta fel az amerikai politika nyárvégi állóvizét. A szerző nem kevesebbet állít a hangsúlyozottan konzervatív, istenfélő életet hirdető alaszkai ex-kormányzóról, mint azt: nem vetette meg korábban az egyéjszakás kalandot és a könnyűdrogot sem, továbbá kényelmetlenül érzi magát sötétebb bőrű emberek társaságában.

A könyv akkora vihart kavart Palin környezetében, hogy férje még a republikánus politikusnő által mélyen megvetett The New York Times – valóban negatív - könyvkritikáját is felhozza, hogy McGinniss-t támadhassa. Todd Palin többek közt „undorító hazugságokkal” vádolja meg az írót, aki a liberális világlap szerint is megalapozatlan pletykák nyomába eredt. – Úgy vélem, amennyire lehet, tisztességes voltam, tekintve, hogy (Sarah Palin) mindenkinek megmondta a közvetlen környezetében: ne álljon szóba velem – védekezett viszont a sokszor nevük elhallgatását kérő forrásokat idéző szerző.

A részletek igencsak eladják a Haramiát: a most 47 éves politikusnőnek állítólag viszonya volt korábban férje egy üzleti partnerével (amit az illető amúgy tagad), sőt – igaz, házassága előtt – egyéjszakás kalandba keveredett Glen Rice későbbi kosárlabdacsillaggal is. (Rice, aki egyébként fekete bőrű, szaftos részletek helyett annyit mondott: az akkor még Sarah Heath egy „drágaság” volt, aki nagyon is „tisztességesen” viselkedett).

Kellemetlen ez az egész? Sebaj, a lényeg: újra Sarah Palinről szólnak a hírek.

Sarah Palin új könyvét dedikálja az arizonai Phoenixben.
PHOENIX - NOVEMBER 23: Former Alaska Governor Sarah Palin signs her new book "America By Heart: Reflections on Family, Faith and Flag" November 23, 2010 in Phoenix, Arizona. Palin kicked off a 16-stop tour for the book, which follows her bestselling memoir "Going Rogue" last year and is billed as a tribute to veterans, hunting and the Tea Party. Eric Thayer/Getty Images/AFP
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.