Saját családja végezte ki a terhes nőt és férjét

Saját rokonaik ölhettek meg egy terhes nőt és férjét, akiknek a holttesteit egy, a kelet-pakisztáni Pundzsáb államban lévő falujukhoz közeli csatornában találták meg - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió internetes oldala vasárnap.
A 26 éves Aksza Sakílnak és 30 éves férjének, Muhammad Sakílnak szerdán nyoma veszett, miután a házaspár rokonai – köztük a nő fiútestvére és édesanyja – látogatóba érkeztek hozzájuk Tikrivala faluban. A rendőrség közlése szerint a házaspár és a családtagok között heves vita robbant ki, a párnak ezután veszett nyoma. A rendőrséget Muhammad édesapja tájékoztatta fiának és menyének az eltűnéséről.

Aksza és Muhammad holttestét csütörtök este találták meg a hatóságok, a boncolás szerint megkínozták, majd fejbe lőtték őket.

A rendőrség szerint a családtagok ellenezték a pár egybekelését. Egyelőre egy embert vettek őrizetbe az ügy kapcsán.

Az egészségügyi dolgozó Aksza és az iskolai dolgozó Muhammad négy éve voltak házasok.

A CNN szerint az év első öt hónapjában 212 nőt öltek meg, mert szégyent hoztak a családra. A dél-ázsiai országban évente csaknem ezer nő esik úgynevezett becsületgyilkosságok áldozatává a házassággal kapcsolatos konzervatív elvek állítólagos megsértése miatt.

Június elején egy nő felgyújtotta saját lányát, állítólag azért, mert a lány a család tiltakozása ellenére összeházasodott szerelmével. Egy héttel korábban egy tanítónőt égettek meg élve azért, mert nem volt hajlandó hozzámenni egy nála kétszer idősebb férfihoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.