Rubyval bálozott Martonyi Bécsben

A bécsi Operabálon a kamerák elsősorban azt a marokkói származású bártáncosnőt pásztázták, aki Silvio Berlusconi olasz kormányfő bunga-bunga partijain is felbukkant. Ruby a bécsi fellépéséért 40 ezer eurót kasszírozott.

GALÉRIA! Klikk a képre

Paris Hilton, Dita von Tese után az idén Karima El-Mahrunggal azaz Rubyval "villantott" a bécsi Operabálon Richad Lugner. A 78 éves bécsi építési vállalkozó azt a marokkói bártáncosnőt hívta meg az osztrák főváros legfontosabb társasági eseményére, akit azzal került a reflektrofénybe, hogy még kiskorúként nyújtott szexuális szolgáltatásokat Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöknek. Lugner az Operabál előtt a tulajdonában lévő bécsi bevásárlóközpontban léptette fel az osztrák sajtóban csak "kacér csajnak" nevezett 18 éves táncosnőt, aki megdolgozott a vállalkozótól gázsiként kasszírozott 40 ezer euróért: autogrammot osztogatott az iránta érdeklődőknek.

A bécsi "bálanya", Desirée Treichl-Stürgkh - civilben az Erste bankcsoport vezérének felesége - először felháborodottan fogadta Lugner újabb botrányos húzását, s azzal fenyegette meg az üzletembert, hogy jövőre nem juttat páholyt a "csendháborítónak". Lugner egyébként nemcsak a formáit most is megvillantó Rubyt hívta meg páholyába, hanem a Dallas tv-sorozatból ismert Jockey Ewingot, azaz Larry Hagmant. A bécsi Operaház közelében kisebb csoport tüntetett. - Az Opera nem bunga-bunga! - hirdette az egyik tábla, utalva a Berlusconi-partik elhíresült nevére.

"Milyen jó dolog osztráknak lenni!” – kommentálta a Bécset hetek óta lázban tartó botrányt a profil című hetilapban Georg Hoffman-Ostenhof. „Kadhafi utóvédharca véres pusztítással fenyegeti országát, az olaj ára példátlan magasságokba hágott. S akkor mi izgat bennünket: az operabál. S az a kérdés, hogy egy Olaszországból berepülő szép és könnyűvérű leányka nem teszi-e tönkre a rendezvényt?” Ruby egyébként remekül szerepelt: kitartóan mosolygott, s bár bevallotta, hogy keringőzni nem tud, hajnalig táncolt Lugnerrel. 

Az idei, sorrendben az 55. bál, a maga 5000 résztvevőjével – hölgyeknek hosszú ruhát, férfiaknak frakkot írtak elő – eltért az eddigiektől. Ioan Holender operarigazgató 19 éves országlása után először a francia Dominique Meyer irányította az eseményeket, a résztvevők szerint elődjénél szerényebben. Első alkalommal vállaltak szereplést a Bécsi Filharmónikusok, ők kísérték az idei szólóénekesnőt, a zajos sikert arató Elina Garanca lett mezzoszopránt.

Ruby és Larry Hagman mellett más hírességek szintén felbukkantak az Operabálon. Eljött a kínai zongoravirtuóz, Lang Lang, valamint Sir Bob Geldof ír rockzenész, számos nemzetközi segélyakció szervezője. Magyar politikus is mulatott az eseményen: Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter magyar kollégáját, Martonyi Jánost látta vendégül az estén, ahol a páholyok ára 8.500 és 17 ezer euró között mozgott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.