Rubik Ernővel ebédel José Manuel Barroso

A bűvös kocka feltalálásának 40. évfordulója alkalmából Rubik Ernővel ebédel pénteken José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke - közölte a brüsszeli testület.

A kora délutáni munkaebéd témája, hogy miként lehet a műszaki, tudományos, mérnöki és matematikai pályákat vonzóbbá tenni a fiatalok számára.

A bizottság által kiadott közlemény szerint megoldást találni a tartós munkanélküliség problémájára, különösen a fiatalok körében, egyidejűleg feloldani azokat az eltéréseket, amelyek a munkaerőpiac elvárásai és a végzettségek között fennállnak, és kiutat találni a szegénység csapdájából, pont olyan, mint a Rubik-kocka kirakása; "csüggesztő feladatnak tűnik, de a kitartás, a töretlen összpontosítás és a kreativitás meghozza gyümölcsét".

A bizottság közleménye szerint Barroso időtlen játéknak nevezte a bűvös kockát, amely az európai találékonyság ikonikus jelképévé vált világszerte.

"A Rubik-kocka az elképesztő összetettség, a győzedelmeskedő intelligencia, a kreativitás és az innováció legvégső megnyilvánulása" - idézi a kommüniké a bizottság elnökét.

"40 év után, ezen az évfordulón a tanulás és a játékosság, a kihívás és az érzelem, az elszántság és a jutalom kereszteződését ünnepeljük" - fogalmazott a közlemény szerint Rubik Ernő.

Az ebéden Andrulla Vasziliu oktatásért és kultúráért felelős biztos, Máire Geoghegan-Quinn, a bizottság tudománypolitikájáért felelős tagja, Andor László foglalkoztatási és társadalmi befogadásért felelős biztos és Barroso tudományos főtanácsadója is részt vesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.