Rosszul lett egy tv-vitán a brazil elnök

Szédülésre és rosszullétre panaszkodott élő adásban Dilma Rousseff brazil elnök egy héttel a választások második fordulója előtt tartott tv-vitán. 

A 66 éves elnök gőzerővel készül a második fordulóra, ám úgy néz ki, hogy a kelleténél is feszítettebb tempót diktál. A legutóbbi tv-vitán ugyanis élő adásban közölte, hogy rosszul érzi magát, szédül, le kell ülnie, ráadásul a szavakat is nehezen találta – írja a BBC.

„Azt hiszem egy vita nagyon sokat kivesz az emberből, velem is ez történt. Most már sokkal jobban érzem magam, folytatni tudom a válaszadást. Elnézést kérek az emberektől, de hát ez ilyen" – mondta egy kis szünet után. Orvosai szerint az volt a baj, hogy nem evett eleget.

Nem csoda, hogy Dilmát elhagyta ereje, hiszen igen feszült volt a hangulat a vitán, amely során az elnök nepotizmussal vádolta ellenfelét, Aécio Nevest. A szociáldemokrata párt színeiben induló rivális azonban magas labdát kapott, és azzal vágott vissza, hogy a Dilma mögött álló Munkáspárt pedig hatalmas, az állami olajvállalatot és magas rangú politikusokat érintő korrupciós botrányba keveredett.

Igen izgalmas második fordulónak ígérkezik a jövő heti, ugyanis a közvélemény-kutatások szerint a két jelölt fej fej mellett halad. Sőt, a Sensus kutatóintézet által szombaton nyilvánosságra hozott eredmények szerint Neves 13 százalékkal ráverne Dilmára, ha most tartanák a választásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.