Rossz hírt kaptak a menekültek, megindultak a magyar határ felé

 „A háborút állítsátok meg, ha a menekülteket fel akarjátok tartóztatni” – üzenték az Európai Uniónak, azon belül is Magyarországnak péntek délután a Szerbiá­ban rekedt tüntetők.

A menekültek éhségsztrájkba kezdtek, egy részük pedig elindult a magyar határ felé.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Péntek reggel a szerb fővárosban feltorlódott menekültek visszautasították a civil szervezetek által osztott reggelit – pedig a segítők 1200 adagot készítettek számukra össze. A Népszabadság fotóriportere és a Nemzeti Sport újságírója a hét közepén azt tapasztalta, hogy a menekültek és a szerb polgárok, valamint a hatóságok között nem alakult ki jelentősebb feszültség, így a tiltakozást nem az ottani állapotok váltották ki, hanem a sok ezer kilométer után megakadt emberek bizonytalansága.

Este mintegy 150 pakisztáni, afganisztáni és iraki fiatal gyalog indult meg Magyarország felé, a szerb rendőrség kíséri őket – jelentette a B92 szerb hírportál angol nyelvű kiadása. A Belgrádban várakozó menekültek között állítólag elterjedt, hogy a hatóságok hamarosan visszatoloncolnak mindenkit abba az országba, ahonnan szerb területre léptek. Ezért indultak el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.