Rossz helyen keresték az eltűnt maláj gépet

Kizárták a maláj gép lezuhanásának lehetséges helyszínei közül az eddig vizsgált területet – jelentették be csütörtökön ausztrál tisztségviselők.
Az Indiai-óceánnak ezt a részét eddig azért vizsgálták, mert innen észleltek hangjelzéseket, amikről azt remélték, a gép fekete dobozából származnak. A négy jel, amelyet a szakértők a fekete dobozból érkező jeleknek véltek, más lehetett. A bejelentés néhány órával azután érkezett, hogy az amerikai haditengerészet arról nyilatkozott a CNN-nek, hogy a jeleket talán egy emberi forrás küldte.

A Bluefin-21 mélytengeri robot befejezte a keresést, és nem talált semmit – írja a BBC. Most az adatok újra átnézésére, a tengerfenék ismételt felmérésére és újabb speciális eszközök bevonására koncentrálnak majd.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járat március 8-án tűnt el a földi irányítás radarjairól. Műholdas adatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a repülő, 239 emberrel a fedélzetén az Indiai-óceánba csapódott, északnyugatra az ausztrál Perth városától. A gépnek semmi nyomát nem találták, eltűnésére nincs magyarázat.

Tegnap délután a Bluefin-21 utolsó küldetése véget ért az óceánnak azon a részén, ahol április elején a pinglokátor a hangjeleket észlelte – közölte a Közös Ügynökség Együttműködési Központ (JACC). A JACC szerint tegnap összegyűjtött adatokat már elemezték, kiderült, hogy nem találtak repülőgép-törmelékeket.

Az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATSB) megerősítette, hogy a területet most már ki lehet zárni a maláj gép eltűnésének lehetséges helyszínei közül.

Közleményében a JACC azt mondta, hogy kutatócsoportok továbbra is vizsgálják és finomítanak a meglévő adatokon, hogy jobban meghatározhatóvá váljon, hol lehet keresni az eltűnt gépet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.