Romney fia nyugtatja Putyint

Az amerikai republikánus elnökjelölt a fia révén arról biztosította az orosz elnököt, hogy megválasztása esetén - választási retorikája ellenére - jó kapcsolatokat kíván fenntartani Oroszországgal - közölte a The New York Times.

A lap értesülései szerint Romney második fia, Matt Romney a héten Moszkvában járt, ahol apjának ezt az üzenetét egy olyan személynek tolmácsolta, aki azt el tudja juttatni Vlagyimir Putyinhoz. A The New York Times olyan forrásra hivatkozott, akinek tudomása volt a megbeszélésről. Matt Romney hivatalosan azért kereste fel az orosz fővárost, hogy befektetőket keressen az Excel Trust elnevezésű ingatlanvállalkozásához. A republikánus elnökjelölt Oroszországot a választási kampány során az Egyesült Államok "első számú geopolitikai ellenfelének" nevezte, és túlságosan "puhának" nevezte a Barack Obama elnök által Moszkvával szemben képviselt irányvonalat. Romney bírálta az elnököt amiatt is, hogy nagyobb rugalmasságot ígért Putyinnak a második elnöki ciklusára. A republikánus párti kihívó megválasztása esetére nagyobb "gerincességet" helyezett kilátásba az oroszokkal szemben.

Mitt Romney támadta Putyinnak a belső ellenzékkel szembeni kemény fellépését, egyúttal azt is, hogy az orosz elnök megakadályozta, hogy a nemzetközi közösség határozottságot mutasson Iránnal és Szíriával szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.