Romániában is találtak marhának címkézett lóhúst

A román hatóságok több marhahúsként felcímkézett lóhússzállítmányt foglaltak le a Bukaresttel szomszédos Ilfov megyében.

A román hatóságok több marhahúsként felcímkézett lóhússzállítmányt foglaltak le a Bukaresttel szomszédos Ilfov megyében – erősítette meg csütörtökön reggel a román állat-egészségügyi hatóság (ANSVSA) elnöke, Mihai Turcanu az egyik román hírtelevízióban.

A száz kilónyi lóhús az ellenőrök szerint egyetlen raktárból származott, az erdélyi Fehér (Alba) megyéből. Az árut elkobozták, illetve elrendelték a marhahúsnak álcázott lóhúst tartalmazó termékek visszavonását a piacról. A hatóság szerint a hamis termék legalább hét bukaresti és vidéki gyorsétterembe jutott el.

Az egész Európára kiterjedt lóhúsbotrányban két romániai vágóhíd neve is felmerült. Utólag kiderült, hogy a román beszállítók helyesen felcímkézett lóhúst szállítottak a francia Spangherónak, amelytől a botrány indult.

Szerdán Ausztriában fedeztek fel lóhúst a Josef Freitag elvileg marhahúst tartalmazó termékeiben. A botrány már Európa határát is átlépte: Kínában, Brazíliában és Indiában is visszavontak hamisított hústermékeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.