Románia a terror után sem tágít: alkalmazni kell a kvótákat

Iohannis szerint Románia a párizsi terror után sem változtat álláspontján: alkalmazni kell a befogadási kvótákat.
Románia a párizsi események után sem változtatja meg a menekültkérdéssel kapcsolatos álláspontját – jelentette ki a román államfő, aki szerint az uniós szinten hozott döntéseket végre kell hajtani. Klaus Iohannis erről egy szlovákiai konferencián nyilatkozott, szavait a Mediafax hírügynökség idézte.

Eszerint a román elnök hangsúlyozta: a hétvégi párizsi tragédia egy nagyméretű menekültválság kontextusában történt, amikor embertömegek keresik a biztonságot Európában a maguk és családjuk számára.

– Nem szabad engednünk, hogy a társadalmi kötelékek megsemmisüljenek az országainkban, nem szabad hagynunk, hogy az idegengyűlölet, az ultranacionalizmus és a sovinizmus győzzön – tette hozzá a román elnök arra a kérdésre válaszolva, hogy meg kell-e változtatni az uniós menekültpolitikát a párizsi támadások után, főleg ami a kötelező befogadási kvótákat illeti.

– Folytatnunk kell ezen az úton, szolidárisnak kell lennünk, gyakorlatba kell ültetnünk a már meghozott döntéseket – mutatott rá a román elnök.

Állítólag lelőtték a merényletek értelmi szerzőjét

Végeztek Abdelhamid Abaaouddal, a párizsi merényletek értelmi szerzőjével - írta meg nem nevezett hírszerzési forrásra hivatkozva a Washington Post. Részletes beszámolónkat itt olvashatják: >>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.