Rokkant férfi lövöldözött Új-Zélandon

Az új-zélandi rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfő reggel két embert lelőtt, egy harmadikat pedig megsebesített egy munkanélküli közvetítő irodában. Az eset a Déli-szigeten lévő 20 ezer lakosú kisvárosban, Ashburtonben történt.

Fotó/ EPA

A rokkantsági segélyen élő férfi besétált az új-zélandi Munka és Jövedelemi Hivatalba és tüzet nyitott, majd elmenekült. Helyi rendőrségi bejelentések szerint két ember meghalt, egy harmadik pedig súlyos, de nem életveszélyes állapotban van. A támadó  szerint a támadó biciklin távozott,miután figyelmeztette a többieket, hogy ne kövessék. Egy hét órán át tartó embervadászat után a férfit egy vidéki házban fogták el. A rendőrség kezdetben a 48 éves John Henry Tully-ként azonosította az elkövetőt, de egy későbbi közlemény szerint Russel John Tullynak hívják. A helyi lapok szerint a férfi első John néven mutatkozott be.

A rendőrkutyák harapásai miatt a férfit először egy orvosi vizsgálatra vitték be az ashburtoni rendőrségre. A rendőrség még mindig keresi a lövöldözéshez használt fegyvert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.