Rodman újra játszik Észak-Koreában

A visszavonult amerikai kosárlabdázó találkozik a barátjával, Kim Dzsong Unnal. Az nem világos, hogy közbenjár-e a 15 év kényszermunkára ítélt amerikai Kenneth Bae elengedéséért.

A NBA egykori csillagaként Dennis Rodman kedden érkezett meg Phenjanba, ahol Észak-Korea olimpiai bizottságának alelnöke fogadta. Rodman februárban már vizitelt néhány amerikai kosaras társaságában a KNDK-ban, és akkor találkozott az ifjú diktátorral, Kim Dzsong Unnal, aki nagy rajongója.

Most útközben, Pekingben Rodman azt nyilatkozta, hogy ezúttal is kíván találkozni „barátjával, Kimmel”, illetve játszani kosármeccsen. Baráti gesztusról van szó, nem diplomáciai küldetésről – mondta, elkerülve a választ, hogy próbál-e közbenjárni az amerikai-koreai Kenneth Bae-ért, akit májusban Észak-Koreában 15 évi kényszermunkára ítéltek azután, hogy hajléktalan, éhező gyerekekről készített fényképeket.

A kétoldalú kapcsolatok középpontjában most Bae sorsa áll: Phenjan másfél hete pénteken végül visszavonta a férfi elengedését szorgalmazó egyik washingtoni különmegbízott meghívását, arra hivatkozva, hogy a legutóbbi, tíz napja tartott amerikai-dél-koreai hadgyakorlaton atombombával is felszerelhető B-52-es bombázók vettek részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.