Rocker alelnökjelöltnek

„Bankár úr, adja vissza a pénzem” – énekli Amado Boudou gitárját pengetve kampánykörútján az egyik legnépszerűbb argentin zenekar, a Mancha de Rolando kíséretével.

A 47 éves rocker Buenos Aires utcáin Harley-Davidson motoron robog a gazdasági minisztériumba, amelynek tárcavezetője. Boudou lett a peronista Cristina Fernández (képünkön) államfő alelnök-jelöltje az októberben esedékes általános választásokon.

Minden esélyük adott a sikerhez: az augusztus eleji előválasztási főpróbán a szavazatok 50 százalékát kapták, a második helyre befutott Ricardo Alfonsin a Radikális Párt színeiben csak 12 százalékot szerzett. A zenész-énekes miniszterként azt a gazdaságpolitikát folytatja, amelyet Fernandéz tavaly elhunyt férje, a populizmussal vádolt Nestor Kirchner elnökként elindított, például az IMF-vel való szakítással. A látványos gazdasági növekedést veszélyezteti a magas, 25 százalékos infláció és a munkanélküliség, amire most a kormány ambiciózus programmal válaszolt. Ennek költségeit nagyrészt a magánnyugdíj-alapok 30 milliárd dollár értékű betétállományának államosításával finanszírozzák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.