Robbantottak a kabuli reptér mellett

Legalább egy civil életét vesztette és többen megsérültek hétfő reggel, amikor bomba robbant a Kabul Nemzetközi Reptéren.

A CNN hivatalos afgán forrásokból úgy értesült, hogy négyen sérültek meg és legalább egy ember meghalt, amikor egy autóban pokolgép robbant a kabuli repülőtér mellett.

A támadásért a tálibokat tették felelőssé. A célpont vélhetően egy amerikai katonai konvoj volt, az áldozatok viszont mindannyian civilek ­– közölte Sediq Sediqqi, az afgán belügyminisztérium szóvivője.

A tálib felkelők már több alkalommal indítottak támadást a repülőtér ellen, melynek egy részét katonai célokra használják.

Augusztusban egy öngyilkos merénylő hajtott neki a reptér bejáratához vezető út egyik ellenőrző pontjának. Tavaly fegyveresek rohamoztak meg egy közeli épületet azzal a céllal, hogy bevegyék a repülőtér katonai részét.

Kandahárban, Afganisztán második legnagyobb városában csak decemberben már 50 ember veszette életét a tálibok által elkövetett merényletekben, melyeket a repülőtér közelében található bazárnál és egy iskolánál hajtottak végre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.