Líbiai robbantás Milánóban

Robbanószerkezetet hozott működésbe egy líbiai férfi hétfőn reggel az olasz csendőrség egy milánói laktanyája előtt. A támadó a robbanásban súlyosan megsebesült az arcán, és elvesztette az egyik kezét.

A milánói rendőrség szerint a férfi megpróbált bejutni a laktanyaépületbe, amikor a kaput egy érkező autó számára  kinyitották. Az őrök azonban feltartóztatták, s ekkor léptette  működésbe a szerszámos táskában magával vitt robbanószerkezetet.

Az olasz média híradásai szerint a laktanya előtt posztoló őrök  egyike üvegszilánkok okozta könnyebb sérülést szenvedett. Az  épületben csak jelentéktelen kár keletkezett.
A merénylő indítékai egyelőre nem ismertek. A nyomozók azonban  egyelőre kizárják, hogy az évek óta Milánóban élő líbiai férfi  kapcsolatban állt volna ismert iszlamista terroristákkal. "Ebben a  pillanatban úgy tűnik, hogy egy büntetlen előéletű, magányos  elkövető tettéről van szó" - mondta a titkosszolgálat egyik  nyomozója.

Francesco Rutelli, az olasz parlament titkosszolgálatokat  felügyelő bizottságának elnöke szintén úgy nyilatkozott, hogy a  támadás "elszigetelt akciónak tűnik". Szemtanúk előzőleg arról számoltak be, hogy röviddel a nem túl  erős robbanás előtt az észak-afrikai férfi azt kiabálta, "Ki  Afganisztánból!". A csendőrség szóvivője, Giuseppe Affini ezredes  szerint azonban a férfi arabul kiabált valamit, és még nem világos,  hogy a tanúk beszámolója megállja-e a helyét. Olaszország 2800 katonával vesz részt a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) afganisztáni műveleteiben.

Robbanószerkezetet dobott egy férfi egy milánói csendőrlaktanyára
A police officer looks for evidence after a bomb blast at the Santa Barbara Army station in Milan October 12, 2009. A Libyan man threw a bomb at an Italian army barracks in Milan early on Monday and was injured in the explosion, losing one of his hands, police said. An Italian soldier was slightly hurt in the attack at the Santa Barbara barracks near San Siro soccer stadium. REUTERS/Paolo Bona (ITALY CRIME LAW SOCIETY DISASTER)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.