Robbantás Isztambul központjában

Valószínűleg a rendőrség ellen irányult az a Törökországban, Isztambul központjában végrehajtott bombatámadás, amelyben legalább tízen megsérültek, közülük öt rendőr.

Legalább tízen megsérültek abban a bombatámadásban, amelyet Törökországban, Isztambul központjában hajtottak végre eddig ismeretlen elkövetők, írja a Der Spiegel. A robbantás háttere még nem tisztázott, egy szemtanú szerint a bomba egy motorbiciklin volt.

A sérültek közül öten rendőrök, a támadás valószínűleg a rendőrség ellen irányult, de a robbantás közel volt a kormányzó Igazság és Fejlődés pártjának irodájához is.

Huseyin Capkin isztambuli rendőrfőnök elmondta, hogy a bomba távirányítású volt, a robbanásban egy rendőrségi jármű és egy busz rongálódott meg.

A támadásban ugyan senki nem halt meg, de a híradások szerint olyan erős volt a robbanás, mint egy földrengés.

A bomba a rendőrök járműve mellett robbant fel, legalább tízen megsérültek
Police forensic officers inspect the scene of a bombing near police vehicles in Istanbul March 1, 2012. A remote control bomb injured 10 police officers on Thursday as their vehicle passed close to the Istanbul headquarters of Turkey's ruling AK Party, Turkish police said. Istanbul police chief Huseyin Capkin said the device was placed on a motorcycle and set off by remote control as a police vehicle drove past, near the AK Party building and the offices of a conservative business association. REUTERS/Osman Orsal (TURKEY - Tags: CRIME LAW POLITICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.