Robbantás egy fehérorosz KGB-központnál

Házilag készített pokolgép robbant fel a fehérorosz titkosszolgálat, a KGB vicebszki kirendeltségének épületénél.

A támadással összefüggésben őrizetbe vettek három embert - közölte hétfőn a KGB sajtószolgálata. Tájékoztatása szerint a "házilag készített primitív pirotechnikai eszköz" vasárnap este lépett működésbe a KGB-központnál. A robbanás következtében megrongálódott az épület két ablaka.

Az előzetes vizsgálatok szerint a szerkezetet úgy állították össze, hogy egy karton- vagy műanyag csőbe 50-70 gramm robbanóelegyet töltöttek, s ezt egy fémdobozban helyezték el. Az eszközt "gyújtás útján" lehetett működésbe hozni.

A hatóságok garázdaság címén indítottak vizsgálatot, és a robbantással összefüggésben őrizetbe vettek három embert. Egyikük már korábban magára vonta a hatóságok figyelmét szokatlan viselkedésével, illetve azzal, hogy telefonálgatott a KGB-nek, szidalmazta a szakszolgálatot.

A robbantás két nappal az után történt, hogy Aljakszandr Lukasenka államfő menesztette Vadzim Zajcav titkosszolgálati főnököt, miután egy főváros melletti erdőben rejtélyes körülmények között öngyilkos lett Aljakszandr Kazak, a KGB minszki regionális irodájának vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.