Robbantás Bogotában

Két ember meghalt és többen megsebesültek, miután helyi idő szerint kedd este pokolgép robbant Bogotában. Egyelőre nincs arra utaló bizonyíték, hogy a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillái lennének az elkövetők.

Két ember életét vesztette és többen megsebesültek, miután helyi idő szerint kedd este pokolgép robbant a kolumbiai főváros, Bogotá északi részén.

Helyszíni beszámolók szerint alaposan megrongálódott több épület a detonáció helyszínén, a prominens La Cabrera negyedben. A robbanószerkezet egy Blockbuster filmkölcsönzőtől nem messze lépett működésbe. Az egyik halálos áldozat egy 23 éves diáklány, a másik a kölcsönző alkalmazottja.

Juan Manuel Santos védelmi miniszter azt mondta, nincs arra utaló bizonyíték, hogy baloldali gerillák lennének az elkövetők. A rendőrség korábban a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillaszervezet számlájára írt több, üzletek ellen elkövetett kisebb robbantást. A gerillák állítólag "forradalmi adót" követeltek az üzlettulajdonosoktól.

A kormány 45 ezer dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.