Robbanószert keresnek a Köln-Bonn reptéren, miután valaki kijátszotta a biztonsági ellenőrzést

Leállították a forgalmat hétfőn a németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren, mert egy ember a biztonsági ellenőrzést megkerülve lépett be az egyik terminál utasoknak fenntartott részére - jelentették helyi lapok. A szövetségi rendőrség kora délután közölte, hogy megtalálták az illetőt.

A szövetségi rendőrség szóvivője hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy egy férfit azonosítottak és előállítottak. Részleteket nem közölt.

A repülőteret üzemeltető társaság közölte, hogy az 1-es terminál indulási oldalát elővigyázatosságból kiürítették, mert egy ember bejutott a területre ellenőrzés nélkül.

A társaság a vonatkozó sajtójelentéseket pontosítva kiemelte, hogy nem állt le a forgalom, a repülőtér fogad gépeket, és a 2-es terminálról indít is járatokat. Az érintett terminálhoz öt repülőgépet rendeltek vissza.

Előzőleg helyi lapok azt jelentették, hogy egy piros nadrágot és rózsaszínű inget viselő férfit keresnek. A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva jelentette, hogy a rendőrség megítélése szerint az illető nem veszélyes, valószínűleg csak sietett, hogy elérje a gépét.

Azonban a biztonsági övezetet kiürítik, és mindenkit újra ellenőriznek - áll a WDR jelentésében.

A Bild című lap szerint a kiürítést 12 óra 40 perc körül el is rendelték, és megkezdték a terület átvizsgálását robbanószert kereső kutyákkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.