Robbanások és tűz a prágai repülőtéren

A Prága-Ruzyne-i repülőtérnek rövid időre a forgalmát is leállították szombat éjjel. Egy személy súlyos, két alkalmazott pedig könnyebb égési sérüléseket szenvedett.

Egy személy súlyos, két alkalmazott pedig könnyebb égési sérüléseket szenvedett abban a tűzben, amely szombat éjjel lobbant fel a Prága-Ruzyne-i repülőtér egyik hangárában. Rövid időre leállították a légi kikötő forgalmát is.

Lapunk érdeklődésére Hana Hejsková, a Cseh Légitársaság (CA) szóvivője elmondta, hogy az épületben repülőgépek karbantartását végezték. -- Szombat éjjel négy robbanás hallatszott, majd pedig magasra csaptak a lángok. A nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók egy órán belül eloltották a tüzet. A három sérültet kórházba szállították, egyikük állapota életveszélyes. A CA flottájához tartozó ATR-42 típusú repülő teljesen kiégett, egy másikban, továbbá az épületben is jelentős károk keletkeztek, amelyek összesen meghaladják a 200 millió koronát – tájékoztatta lapunkat. 

Cseh lapok vasárnap reggeli értesülései szerint az alkalmazottak benzinnel tisztították a gépet, amikor bekövetkeztek a robbanások. A rendőrség még nem fejezte be a történtek kivizsgálását.

Benzinnel tisztítottak repülőgépeket, amikor robbant a hangár
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.