RMDSZ: Kegyelettel mondunk köszönetet Göncz Árpád felelős vezetői munkájáért

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerint Göncz Árpád volt magyar államfő olyan értékeket képviselt, amelyekre egy ország jövője épülhetett.
Az RMDSZ szerdán részvétnyilvánításban búcsúzott "nem utolsó sorban irodalmi munkássága iránti mély tisztelettel" a kedden elhunyt egykori köztársasági elnöktől.

A dokumentum szerint egy társadalomnak a diktatúra utáni ébredésében rendkívül fontos, hogy milyen értékrendet képviselő vezető indítja el a demokrácia útján. "Göncz Árpád egykori államfő érdemei elévülhetetlenek ilyen tekintetben is, hiszen elkötelezetten kiállt olyan értékek mellett, amelyekre egy ország jövője épülhetett" - áll a dokumentumban.

Az RMDSZ emlékeztetett Göncz Árpád 1997-es, "történelmi" romániai látogatására, mely a magyar nemzet együvé tartozásának meghatározó szimbólumává lett. A szövetség álláspontja szerint e látogatás által indulhatott el az európaiság útján a két ország szomszédsági kapcsolata.

"Göncz Árpád akkor fontos üzenetet fogalmazott meg nekünk, romániai magyaroknak és a többségi politikumnak is: Magyarország felelősséget érez a határain túl kisebbségben élő testvérei sorsa, helyzetének alakulása, identitásának, anyanyelvének, kultúrájának ápolása, megőrzése iránt.

Kegyelettel mondunk köszönetet felelős vezetői munkájáért, kiállásáért, emlékét pedig követendő példaként helyezzük közéleti munkánk alapértékei közé" - áll az RMDSZ Kelemen Hunor elnök által jegyzett részvétnyilvánításában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.