Rigai tetőomlás: kirúgták az áruházlánc lett vezetőjét

A Maxima áruházlánc lett vezetője nem érzi magát bűnösnek a rigai tetőomlás miatt. Kijelentése nagy felháborodást keltett, főnökei kirúgták.

"Mondjon le az, aki bűnösnek érzi magát" - mondta Gintaras Jasinskas, a Maxima lett vezetője, miután megkérdezték tőle, hogy a vállalat magas beosztású alkalmazottjai követik-e Valdis Dombrovskis miniszterelnök példáját, aki politikai felelősséget vállalva a keddi tragédiáért kormányával együtt lemondott. A litvániai székhelyű áruházlánc rigai üzletének teteje kedden omlott be, 54 halálos áldozatot hagyva maga után.

Jasinskas elmondta, hogy felelősnek érzi ugyan magát, de bűnösnek nem. Kijelentése nagy felháborodást keltett, többek között kihozta a sodrából Edgars Rinkevics lett külügyminisztert is, aki arrogánsnak és sokkolónak nevezte az áruházlánc lett vezetőjének állásfoglalását. A lett média szerint még a litván nagykövetet is bekérették, és magyarázatot követeltek tőle. A Maxima litván főnöke nem sokkal később bejelentette, hogy Jasinskast kirúgták a csütörtöki kijelentései miatt, közli a BBC.

Andris Berzins lett elnök korábban gyilkosságnak nevezte a tragédiát. A rendőrség vizsgálja, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget, szakértők szerint valószínűleg rosszul tervezték meg az épületet, és így nem bírta el a tetőn épülő kertet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.