Riadókészültség a spanyol rendőrségnél

Riadókészültséget rendeltek el a biztonsági erőknél pénteken Spanyolországban a Baszk Haza és Szabadság (ETA) megalapításának 50. évfordulója miatt.

A szakadár szervezetet 1959. július 31-én hozták létre. Az ETA eddig 826 embert ölt meg a független baszk állam megteremtéséért 1968 óta folytatott fegyveres harcban.

ETA-ellenes tüntetés Spanyolországban.
A woman cries as she holds a banner that reads "No to ETA" during a moment of silence in front of Madrid´s town hall July 31,2009. A bomb placed under a police car killed two officers on the Spanish holiday island of Mallorca on Thursday, in what authorities called the second major attack by the Basque separatist rebel group ETA in two days. REUTERS/Susana Vera (SPAIN CONFLICT POLITICS)

Legutóbb csütörtökön hajtottak végre robbantásos merényletet Mallorca szigetén egy csendőrlaktanya előtt. A támadásban két csendőr életét vesztette. Mallorcán drasztikusan megszigorították a biztonsági intézkedéseket a merénylet után, de a repülőtereken péntekre helyreállt a légi forgalom.

José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfő elmondta csütörtökön: maximális készültségbe helyezték a biztonsági erőket, hogy meg tudják védeni magukat, mint fogalmazott, "ezektől a hitvány gyilkosoktól".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.