Részesedást vett a Háárecben Hodorkovszkij üzlettársa

A vevő, Leonyid Nyevzlin 2003-ban vándorolt ki Izraelbe, azután, hogy az orosz hatóságok elkezdtek vizsgálódni a Jukosz olajtársaság ügyében. Életfogytiglanra ítélték, de Izrael nem adja ki.

Bő 40 millió dollárért húsz százalékos részesedést vásárolt a Háárec című izraeli napilapban Leonyid Nyevzlin, Izraelben élő orosz milliárdos, az Oroszországban bebörtönzött Mihail Hodorkovszkij egykori üzlettársa.

A tranzakció után az izraeli újságban 60 százalékos részesedése marad az alapító Soken családnak. A fennmaradó 20 százalék egy német lapkiadó holding, a DuMont Schauberg tulajdonában van. A Háárec közölte, a tőkeinjekciót új technológiákba való befektetésre fordítja.

Nyevzlin 2003-ban vándorolt ki Izraelbe, azután, hogy az orosz hatóságok elkezdtek vizsgálódni a Jukosz olajtársaság ügyében. Nyevzlin volt Hodorkovszkij egyik legközelebbi munkatársa, a cég alelnöke.

Nyevzlint 2008-ban távollétében életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. Izrael közölte, nem elfogadhatóak az üzletember bűnösségéről bemutatott orosz bizonyítékok, ezért nem hajlandó kiadni Nyevzlint Oroszországnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.