Részegen hablatyolt a román KSH elnöke egy élő tévéműsorban

Részeg és összefüggés nélküli dadogásba torkollt egy élő televíziós műsor adása, mikor egy román népszámlálással kapcsolatos kérdés miatt a műsor résztvevői telefonon felhívták az ország statisztikai hivatalának vezetőjét, hogy tanácsot kérjenek tőle.

Vergil Voineagut, az Országos Statisztikai Hivatal (INS) elnökét  a személyi szám megadásával kapcsolatos ellentmondásos hírek miatt hívták fel, az elnöknek azonban az egész beszélgetés alatt elég nehezen forgott a nyelve, és rá nem jellemző módon gyakran belegabalyodott a mondanivalójába is, írja a manna.ro.

A televízió stúdiójában tartózkodó vendégek időnként csak nehezen tudták visszafolytani nevetésüket a 15 percen át húzódó beszélgetés alatt. A hívás végén az egyik vendég azt kívánta, hogy ha Voineagu véletlenül épp egy névnapi bulin tartózkodik, éljen sokáig az ünnepelt, ám az INS elnöke erre azt válaszolta: szó sincs ünnepről, éppen egy "mondhatni tudományos" vitán vesz részt.

A részegen megadott, személyi számmal kapcsolatos félretájékoztatás miatt később nagy zavar keletkezett a népszámlálásban, mivel Voineagu szóvivője is úgy nyilatkozott, hogy nem kötelező bemondani a személyi számot a számlálóbiztosoknak. Később viszont ezt az állítást hivatalos forrásból többen is cáfolták, az ilyen információ visszatartása ugyanis nem hogy nem megengedhető, de ha nem mondják meg, még büntetést is maga után vonhat.

A szóvivőt menesztették állásából, csütörtökön pedig Emil Boc kormányfő személyesen beszélt Vergil Voineagutal, akinek azt mondta, elbocsátja állásából, amennyiben nem oldja meg a helyzetet. "Ami történt, az az inkompetencia magasfoka" - mondta a miniszterelnök Voineagunak.

A számlálóbiztosoknak a téves tájékoztatás miatt most újból fel kell keresniük, akik a korábbi megtévesztő információ miatt nem adták meg a személyi számukat. Akik továbbra sem hajlandók megadni az azonosító kódot, bírságra számíthatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.