Repülőről bombázták Colombót

Lázadó tamilok pénteken bombát dobtak a Srí Lanka-i főváros, Colombo központjára egy repülőgépről, amelyet azután a légvédelem lelőtt. Két ember életét vesztette.

Egy katonai szóvivő közlése szerint két gép támadta meg a fővárost, s az egyik egy bombával eltalálta az adóhivatal fő épületét. A robbanás 44 embert annyira megsebesített, hogy kórházba kellett szállítani. Orvosi tájékoztatás szerrint ketten belehaltak a sérüléseikbe. Az épület kigyulladt.

A bombát ledobó repülőgépet a légtérvédelem lelőtte, és Colombo nemzetközi repülőterére zuhant. A pilóta holttestét megtalálták a roncsok között. A repteret lezárták, a forgalmat Indiába irányították át.

A függetlenségért harcoló Tamil Eelam Felszabadító Szervezet (LTTE) az utóbbi hónapokban egy apró területsávra szorult vissza, az azonban most kiderült, hogy a hadsereg nem tudta felszámolni az összes titkos repülőterét. A légitámadások céljára a tamilok kis, polgári repülőgépeket alakítanak át, amelyek a dzsungelbe vágott tisztásokról is képesek felszállni. A péntekihez hasonló bombázás korábban is volt Colombóban.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.