Rengeteg halott egy olaszországi vonatbalesetben

Hatósági közlések szerint húszan haltak meg, sok a sérült is. A mentőegységek jelenleg is azon dolgoznak, hogy kimentsék a romok alól az embereket. Cikkünk folyamatosan frissül!

A baleset helyi idő szerint délelőtt fél 12 körül történt, amikor két vonat rohant egymásba a dél-olaszországi Corato és Andria között. A tragédia okáról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra információkat, de az AFP helyszíni forrásokra hivatkozva azt írja, hogy emberi mulasztás történhetett, a négy-négy kocsiból álló vonatok egyikének az állomáson kellett volna várnia a zöld jelzésre, mielőtt elindult volna a két várost összekötő egyetlen sínen. A Ferrotramviaria magán vasúttársaság által üzemeltetett vonal naponta körülbelül 200 vonattal több száz utast szolgál ki.

Fotó / Reuters

A baleset egy viszonylag kieső területen, egy olívamezőn történt. A CNN információi szerint nem könnyű megközelíteni a helyszínt, a legközelebbi autópálya is kilométerekre van. A helyi hatóságok a közösségi médián keresztül arra kérték a környéken lévő orvosokat, menjenek a helyszínre segíteni. 

Fotó / Reuters

 

Fotó / Reuters

A mentőegységek egy életben lévő kisgyermeket is kihúztak a romok alól, őt helikopter vitte kórházba. A BBC azt írja, a helyszínen a sérültek ellátására egy rögtönzött kórházat is felállítottak. 18 sérültet ugyanakkor már andriai és barlettai kórházakba szállítottak, 4 ember állapota súlyos.

Fotó / Reuters

Massimo Mazzili coratói polgármester szerint a baleset helyszíne egy repülőgép-szerencsétlenségre hasonlít. Matteo Renzi miniszterelnök pedig úgy nyilatkozott, ez még egyelőre „a könnyek ideje", de nem nyugszik, amíg a hatóságok fel nem tárják a baleset okát. Renzi milánói útját megszakítva visszatér Rómába a vonatbaleset miatt.

Giuseppe Corrado, a helyi tartomány alelnöke véradást sürget a sérültek megsegítésére. Egy, a tragédia helyszínén lévő rendőr azt mondta, sokkoló és elképesztő az egész, sok halottat látott, mások sírtak és segítségért könyörögtek.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.