Rendőrségi épületet támadtak Tunéziában

Rendőrségi intézményekre támadtak vasárnapra virradóra Tuniszban és a tunéziai fővárostól 65 kilométerre fekvő Menzel-Burgibában.

Ez utóbbi incidensben legkevesebb négy ember súlyosan megsebesült. Intilakában, Tunisz egyik negyedében több száz támadó próbált meg behatolni a helyi rendőrkapitányság épületébe. A francia AFP-nek egy illetékes úgy nyilatkozott, hogy a támadók kifejezett szándékaz volt, hogy felgyújtsák az épületet. Menzel-Burgibában a rendőrségi épület mellett üzleteket is megtámadtak.

Közben a tunéziai fiatalok a Facebookon is folytatják forradalmukat. Nagy sikere van Khobza-kapitánynak (khobza arabul kenyeret jelent), annak a virtuális figurának, aki a kezében géppisztolyként baguette-et tartva tüzel a rendfenntartókra. Az ikonná lett figura kíméletlenül ostorozza az új tunéziai hatalom visszásságait, s jelképe lett a félelmeitől immár megszabadult fiatalságnak, amely alkotója akar lenni saját életének. A tuniszi televízió tárgyalást kezdett a Facebook-alkotókkal, s az augusztusi ramadán idején sorozatban szeretné bemutatni Khobza-kapitányt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.