Rendőrőrsöket támadnak a görög tüntetők

Diáktársuk halálát megbosszulandó görög fiatalok megtámadtak több rendőrőrsöt csütörtökön Athénban és Szalonikiben is.

Diáktársuk halála elleni megbosszulandó görög fiatalok megtámadtak több rendőrőrsöt csütörtökön Athénban és Szalonikiben is. A diákok összecsaptak a rendőrökkel városi börtön, valamint a mezőgazdasági kar épületénél is. Ez utóbbinál azt követően robbant ki összetűzés, hogy a diákok különböző tárgyakkal dobálták meg a rendőröket.

Mintegy 15 rendőrőrsöt ért támadás a fővárosban. A támadásokban egy személy megsérült, őt kórházba szállították. A múlt hét végén rendőrök által lelőtt 15 éves tüntető fiúra, Alexandrosz Grigoropuloszra emlékeztetve több tüntető „Miért?” feliratú táblákkal vonult az utcákra.

Szalonikiben ötszáz ember vette ostrom alá a rendőrségi központját. Hatalmas tömegek gyűltek össze a nyugat-görögországi Patrasz kikötővárosban és az északon fekvő Jóáninában is.

A helyzet csillapodására utal azonban, hogy a főváros több útkereszteződését csütörtökön megszálló diákok békében demonstráltak. Hasonlóan viselkedtek a két athéni előváros (Agiosz Dimitriosz és Ilupolisz) városháza előtt összegyűlő társaik. „Elhatároljuk magunkat a bajkeverőktől, mi nem hajigálunk köveket” – mondta egy diák a televízióban.

Athén központjában a nap folyamán diáktüntetés tartanak. Megmozdulásokat hirdettek az ország többi részében péntekre és hétfőre is.

Az athéni zavargások ötödik napja - Kiégett autó mellett sétál el anya gyerekeivel a görög fővárosban
Az athéni zavargások ötödik napja - Kiégett autó mellett sétál el anya gyerekeivel a görög fővárosban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.