Rendőrökkel harcoltak Athénban

Ismét összecsaptak fiatal tüntetők és a rendőrök Athénban szombaton. Szalonikiben átmenetileg elfoglaltak egy színházat a két hete kezdődött tiltakozások résztvevői.

Azután robbant ki Athénban összetűzés a rendfenntartók és a százötven tüntető között, hogy utóbbiak szeméttel dobálták meg a város karácsonyfáját a Szintagma téren, és szemeteszsákokat akasztottak az ágaira. A rendőrök paprika spray-vel oszlatták fel a tömeget.

Tüntető és felgyújtott autó Athén külvárosában
Tüntető és felgyújtott autó Athén külvárosában

Az előző karácsonyfa leégett az eddigi legkomolyabb athéni zavargásokban, december 8-án.

Az észak-görögországi Szalonikiben a fiatalok behatoltak a központi színház épületébe, és egy "Szolidaritás az őrizetbe vettekkel" feliratú transzparenst akasztottak ki a homlokzatra. Eközben tucatnyi másik tüntető péksüteményekkel dobálta meg a város polgármesterét, Vaszilisz Papajeorgópuloszt, aki éppen egy jótékonysági szervezet karácsonyi rendezvényén vett részt a szaloniki főtéren.

Mindennapossá váltak a tüntetések és zavargások Görögországban, amióta december 6-án egy rendőr lelőtt egy tizenöt éves fiút, aki előtte megdobált egy rendőrautót. Mintegy kétszáz embert vettek őrizetbe a tüntetésekkel összefüggésben fosztogatásban és gyújtogatásban való részvétel címén

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.