Rendőrök sérültek meg egy coloradói lövöldözésben

A lövések a Planned Parenthood nevű amerikai egészségügyi szervezet helyi klinikáján dördültek el. Az incidens még nem ért véget, eddig három sérült rendőr van.

Az első jelentések szerint három rendőr sérült meg abban a lövöldözésben, amely az Egyesült Államokban, Colorado Springsben tört ki péntek délután. A támadó egy bevásárlóközpont mellett, a Planned Parenthood nevű amerikai egészségügyi szervezet helyi klinikáján nyitott tüzet. Az incidens még folyamatban van, a közeli sugárutat, a Centennial Boulevardot lezárták. Brigitte Wolfe, a CNN riportere öt rendőrt látott fegyverrel a kezében, de kommandósokat is kivezényeltek a helyszínre. Ők három kocsival vonultak ki. A környékbelieknek a hatóságok azt mondják, hogy maradjanak otthon vagy bent azokban az üzletekben és irodákban, ahol a lövöldözés éppen érte őket. A bevásárlóközpontot lezárták.

A USA Today közlése szerint a támadó a rendőrökön kívül néhány nézelődőt is megsebesített. Már bekerítették a klinika épületében, a Colorado Springs-i rendőrparancsnok, Kirk Wilson a riportereknek azt mondta, hamarosan elkapják. Wilson szerint az egyik sérült rendőr még az épületben van, a másik kettőt már biztonságba helyezték.

A CNN egy hadnagyra, Catherine Buckleyre hivatkozva az amerikai hírtelevízió portálja azt írja, hogy a lövöldözésnek még  nincs vége, és előfordulhat, hogy van egy másik támadó is.

A szövetségi támogatásból működő Planned Parenthood évtizedek óta az amerikai abortuszvita középpontjában áll. Az abortuszellenesek azzal vádolják a szervezetet, hogy ezt a szövetségi támogatást terhesség-megszakításra fordítják, amit szervezet cáfol. A washingtoni republikánusok régóta megvonnák a támogatást a Planned Parenthoodtól – 2011-ben részben emiatt majdnem fizetésképtelenné tették a kormányt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.