Rendőrgyilkosság Brooklynban

Megölt két rendőrt, majd magával is végzett egy támadó New Yorkban.
Halálosan megsebesített két rendőrt, majd magával is végzett egy férfi New Yorkban. Három éve ez volt az első eset, hogy az amerikai nagyvárosban golyó végzett rendőrökkel. A rendőrök – Liu Wenjin és Raphael Ramos – egy járőrkocsiban ültek és éppen az ebédjüket fogyasztották, amikor tüzet nyitottak rájuk. Támadójuk az utasoldalról nyitott rájuk tüzet, majd egy közeli metróállomás irányába rohant. A férfi aztán fejbe lőtte magát, ő is meghalt - számolt be a The New York Times.

A gyilkos, a 28 éves Ismaaiyl Brinsley ismert rendőrgyűlölő volt, többször is tett közzé a hatóságot szidalmazó bejegyzéseket a közösségi hálón. Kiderült, hogy mielőtt a rendőrökre támadt, a férfi meglőtte és súlyosan megsebesítette a barátnőjét Baltimore megyében. Ezt követően ment New Yorkba, ahol ismerősei voltak. A hatóság szerint nincs ok feltételezni, hogy terrortámadás történt volna.

New York polgármestere, Bill de Blasio az üggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy a két rendőr ellen kivégzésszerű merényletet hajtottak végre. A New York-i rendőrökre nagy nyomás nehezedett az utóbbi hetekben, miután tüntetések kezdődtek egy vádesküdtszék arról szóló döntése nyomán, hogy nem emelnek vádat az ellen a rendőr ellen, aki érintett volt egy fegyvertelen fekete bőrű férfi, Eric Garner halálában.

Azon a brooklyni környéken, ahol a két rendőrt lelőtték, feszült volt a hangulat a Garner halála miatti tüntetések kezdete óta. A New York-i vádesküdtszék döntését megelőzően is voltak tüntetések amiatt, hogy nem emeltek vádat a fergusoni ügyben, a szintén fekete bőrű Michael Brownt lelövő rendőr ellen.

Barack Obama amerikai elnök élesen elítélte a gyilkosságokat. Hangsúlyozta, nincs mentség a történtekre. A rendőrök életüket kockáztatják, hogy szolgáljanak és megvédjék a közösséget, megérdemlik a tiszteletet és a hálát - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.