Amerikai katonákat és egy rendőrfőnököt gyilkoltak meg Bagdadban

Tisztázatlan körülmények között, egy lövöldözésben életét vesztette öt amerikai katona hétfőn egy Bagdad környéki táborban.

Az amerikai katonai parancsnokság csak a halálukról adott ki egy rövid közleményt, de azt nem hozta nyilvánosságra, hogy mi volt a lövöldözés oka. Egy washingtoni forrás úgy tudja, hogy egy katona lelőtte négy társát, majd végzett magával, a Pentagonból pedig az a hír szivárgott ki, hogy öt katonát lőttek le, de egyéb részletet ott sem tudtak mondani. A súlyos incidens a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében lévő Camp Liberty táborban zajlott le. Ez a legnagyobb amerikai katonai tábor Irakban.

A bagdadi rendőrhatóság egyik legmagasabb beosztásban lévő vezetőjét gyilkolták meg hétfőn ismeretlen fegyveresek az iraki főváros központjában. A tájékoztatás szerint a támadók Abdel-Huszein Mohszen al-Kadzemim tábornokot, a rendőrség műveleti főnékét a főváros asz-Szadún negyedében ölték meg, amikor az autóját vezette.

Irakban az általános helyzet javulása ellenére a biztonsági erők  és a hadsereg továbbra is célpontja a felkelők támadásainak. Múlt szombaton a rendőrség egy másik tábornokát gyilkolták meg a nyílt  utcán a dél-iraki Bászrában, amely az ország még viszonylag biztonságos területén fekszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.