Rendőr végzett az ausztrál túszdráma egyik áldozatával

Rendőrségi források szerint a december 16-i sydney-i túszdrámában elhunyt Katrina Dawson ügyvéddel nem az iráni származású túszejtő, Man Harun Monis végzett, hanem a mentőakció során érte egy golyó, amely egy rendőr fegyveréből származik. 

Sydney Morning Herald szerint több rendőrségi forrás is megerősítette, hogy a 38 éves Dawsont nem közvetlen lövés érte, amikor a rendőrség taktikai csoportja megrohamozta a kávézót december 16-án. 

Monis, aki lelőtt egy másik túszt, a kávézó vezetőjét, Tori Johnsont, szintén meghalt. A 16 órás túszdrámát még vizsgálja a rendőrség gyilkossági csoportja. Dawson halálának okát a halottkém fogja megállapítani, miután a vizsgálat lezárul. A rendőrség addig nem kommentálja az incidens semmilyen körülményét, így Dawson halálának részleteiről sem beszélnek.

2014. december 16-án az iráni származású túszejtő, Man Harun Monisz több mint tizenhat órán keresztül tartott fogva 17 embert egy sydney-i kávézóban. A túszejtés előtti héten síitáról szunnita irányzatra áttért férfi a szunnita szélsőséges terrorszerevezet, Iszlám Állam (IS) nevében követte el tettét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.