Rendkívül fontos számunkra Grúzia

Magyarországnak az energiabiztonság szempontjából rendkívül fontos ország Grúzia - mondta Orbán Viktor kormányfő kedden Budapesten, az Irakli Garibasvili grúz miniszterelnökkel folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón.
Orbán Viktor szerint azzal, hogy sorra elbuktak az Ukrajnát elkerülő gázvezetékekre tett kísérletek, Grúzia jelentősége rendkívüli mértékben megnőtt Európa számára. Nehezen képzelhető el Európa energiabiztonsága anélkül, hogy abban Grúzia ne töltene be valamilyen fontos szerepet akár energiaelosztóként, akár szállítóként - mondta.

Magyarország és Grúzia közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokban hatalmas lehetőségek rejlenek, amelyeket ki kell használni - vélekedett a grúz miniszterelnök. Hozzátette, hogy nagyra értékelte, hogy Magyarország támogatja Grúzia területi integritását és szuverenitását, valamint euroatlanti integrációs törekvéseit. Orbán állást foglalt amellett is, hogy az Európai Uniónak vízummentességet kellene biztosítania a kaukázusi országnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.