Rendfenntartókat öltek Csecsenföldön

Lázadókkal vívott tűzpárbajban a rendfenntartó erők legalább három tagja halt meg az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi Csecsenföldön, a szomszédos Ingusföldön pedig egy bírósági alkalmazottal végeztek fegyveres támadók - közölték szerdán a helyi hatóságok.

Ügyészségi források szerint a rendfenntartók és a lázadók között kedden délután tört ki összecsapás a csecsen fővárostól,  Groznijtól délkeletre fekvő Kirov-Jürt település közelében. A  lövöldözésben három rendőr meghalt, öt másik megsebesült. Más jelentések két rendőr és két belügyi katona haláláról számoltak be. A Csecsenfölddel nyugatról határos Ingusföld fővárosa, Nazrany  térségében szerda reggel ismeretlen támadók tüzet nyitottak egy  bírósági végrehajtó autójára. A tisztségviselő, valamint a járműben vele utazó egyik rokona a helyszínen életét vesztette.

Az orosz média szinte naponta számol be az Oroszországhoz  tartozó észak-kaukázusi területeken – elsősorban Ingusföldön,  Csecsenföldön és Dagesztánban – zajló incidensekről, fegyveres  összecsapásokról, amelyeket rendszerint szakadár iszlamista lázadók, bűnszövetkezetek és etnikai viszályok számlájára írnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.