Hátborzongató szerzetet fogott az amerikai rendőrség a fák között

Egy gonosz bohócra csapott le az amerikai rendőrség Middleboroban, Kentucky államban. A fiatalember autósokat ijesztgetett egy lakóparkban, rémisztő maszkot és fekete-fehér ruhát viselt. Az elfogással a rendőrség saját állítását cáfolta meg, korábban ugyanis azt mondták, az Egyesült Államokban terjedő bohócpara egy öngerjesztő folyamat, és semmi alapja nincs.

A Dél-Karolinában ijesztgető bohócok híre tavaly bejárta az egész világsajtót, és bár sokakban felmerült, hogy az egész csak egy kitaláció - mivel a rendőrök soha nem találtak egyet sem -, a rengeteg bejelentés miatt mindenki elhitte, hogy valóban bohócok tartják rettegésben a dél-karolinai kisvárosok lakóit. A rendőrség azonban mindent tagadott, sőt egy lakos ellen eljárást is indított, mert szerintük hamis bejelentést tett. 

Fotó: Phil Pendleton / WYMT

Most azonban bohócot fogtak a rendőrök, így feltételezés, miszerint a rémisztgető bohócok nem léteznek, megdőlni látszik. A 20 éves Jonathan Martint egy erdős területen kapták el Middlesboroban. A fiatal férfi maszkot és bohócjelmezt viselt.

Martin a fák között guggolva húzta meg magát egy lakóparkban, a jelentések szerint az autósokat akarta ijesztgetni, ezzel veszélybe sodorva őket.

Forrás: Bell County Detention Center

Az elfogás után a közösségi médiában futótűzként terjedt a hír, és még a "hivatásos" bohócok is megijedtek, hogy igazoltathatják őket a rendőrök. A hatóság kénytelen volt kiadni egy közleményt, amiben leírják: bohócnak öltözni nem tilos és nem törvénytelen, de az emberek riogatása és fenyegetése az. Valamint felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy ne hívjanak rendőrt minden bohócruhás emberhez, ám ha gyanúsan viselkedő bohócot látnak, ne lépjenek fel vele szemben, mert az megtámadhatja őket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.